Home Landelijke radio Glazen Huis 3FM Serious Request naar Groningen

Glazen Huis 3FM Serious Request naar Groningen

Het Glazen Huis van 3FM Serious Request komt dit jaar in Groningen te staan. Van 19 tot en met 24 december zullen drie 3FM-dj's van het huis in de Noordelijke stad zo veel mogelijk geld proberen op te halen voor het Rode Kruis.

In de 'Coen & Sander Show' maakte Annemieke Schollaardt rond 16:40 uur vanuit Groningen bekend dat het huis daar komt te staan. Rond 16:00 uur meldde Groningen al op haar website dat 3FM Serious Request in de stad zou plaatsvinden. Dit bericht werd vrij snel weer van de website verwijderd. Even later bracht het Dagblad van het Noorden het nieuws, ruim een half uur voor de officiële bekendmaking. Op RTV Noord was de aankomst van een limousine op de Grote Markt te zien. Ook 3FM-dj Coen Swijnenberg zelf maakte het nieuws bekend voordat het op de radio te horen was. Hij plaatste om 16:35 uur op zijn weblog dat het Glazen Huis naar Groningen komt.

De strijd om het Glazen Huis ging tussen Eindhoven, Enschede, Groningen, Rotterdam en Tilburg. Deze steden werden door 3FM uitgekozen uit tien gemeenten die een plan hadden ingediend. Vorige week ging het radiostations langs in de vijf steden om vervolgens de beslissing te nemen.

"Het is indrukwekkend om te ervaren wat deze steden de afgelopen dagen georganiseerd hebben om Serious Request dit jaar te ontvangen. We hebben vijf steden bezocht die allemaal van Serious Request een groot feest kunnen maken. Helaas kan het Glazen Huis maar in één stad staan. De keuze is dit jaar op Groningen gevallen, vanwege de perfecte locatie die de stad het Glazen Huis biedt en het uitstekende plan van de gemeente om de regio Groningen te mobiliseren voor Serious Request", aldus 3FM-zendermanager Florent Luyckx.

De afgelopen jaren stond het Glazen Huis driemaal in Utrecht, en een keer in Den Haag en Breda.