Home Landelijke radio Gijs Staverman: “Mensen vinden mij nooit echt fantastisch”

Gijs Staverman: “Mensen vinden mij nooit echt fantastisch”

Gijs Staverman viert naast zijn 50e levensjaar dit jaar nog een belangrijk jubileum: de dj zit 25 jaar in het radiovak. Staverman begon in 1991 zijn landelijke carrière bij Veronica FM. Hij houdt het al 25 jaar vol, omdat mensen hem ‘nooit echt fantastisch, maar ook nooit echt vervelend vinden’. Dat zegt Staverman vandaag in een interview met De Telegraaf.

“Ik speel geen rol, ik hoef niets op te houden. Ik glip er altijd een beetje doorheen”, aldus Staverman. “Ik heb een groot talent voor laveren. Ik kan als geen ander mensen op een geweldige manier de dag doorhelpen. Niet als een motivation speaker, maar ik geef de luisteraar het gevoel: voor je het weet ben je alweer op de helft van vandaag. Dat klinkt heel simpel, maar is al moeilijk genoeg.”

25 jaar radio
Over die 25 jaar radio maken zegt Staverman: “Natuurlijk heb ik ook periodes gekend waarin ik geen zin meer had en me zelfs afvroeg of ik wel verder wilde met radio. Tijden waarin ik het allemaal niks vond en steeds dezelfde muziek moest draaien. Bij Radio 2 heb ik het zo ongelooflijk naar mijn zin. Niet normaal. Ik ben hier zo geland.”

Stavermans keuze voor radio heeft naar eigen zeggen wel invloed op zijn privéleven. “Ik ben al een hele tijd vrijgezel, dat heeft daar wel wat mee te maken denk ik. Het zou leuk zijn weer hoteldebotel verliefd te worden, maar nu ik rustiger en ouder ben vind ik het ook wel heel prettig zo. De gedachte: ik moèt een relatie hebben, anders is het zielig… Dat heb ik helemaal niet meer. Ik ben altijd getrouwd geweest met mijn werk.”

Foto: Jasper Zwartjes | Radio 2

Vorig artikelRadio 2-dj Jasper de Vries organiseert eigen Zomerfestival
Volgend artikelDiederik van Zessen nieuwe Music Director 3FM