Home Stations NPO Radio 2 Gijs Staverman

Gijs Staverman

Gijs Staverman

Gijs Staverman wordt geboren op 23 maart 1966 in Alkmaar. Na bij een piraat, ziekenomroep en lokale omroep te hebben gewerkt, begint Staverman zijn landelijke carrière in 1991 bij Veronica FM. Hier presenteert hij op vrijdagnacht met ‘Oh, Wat Een Nacht’, dat hij samen met Wessel van Diepen presenteert.

Later neemt Staverman de Top 40 over van Erik de Zwart; de hitlijst die later wordt omgedoopt tot de ‘Mega Top 50′. Programma’s als ‘Ook Goeiemorgen!’, ‘De Countdown Top 100’ en ‘Staverman op Stelten’ volgen. Naast zijn radiowerk werkt Staverman ook als televisiepresentator bij Veronica. Hij begint daar met de ‘Mega Top 50′ en krijgt later programma’s als ‘Streetlive’, ‘Boobytrap’ en ‘Starmaker’.

Van Yorin FM naar Q-music

Veronica FM wordt in 2001 omgedoopt tot Yorin FM. Staverman presenteert bij de zender diverse programma’s, waaronder de middagshow samen met Wouter van der Goes. Staverman is ook solo te horen, onder meer met het programma ‘Stavermans Drivetime’. Als Yorin FM een formatwijziging in 2005 ondergaat, krijgt de dj een nieuw programma: ‘Stavermans Classics’.

Staverman stapt in augustus 2006 over naar Q-music. Bij de zender presenteert hij iedere werkdag tussen 10:00 – 12:00 uur een eigen programma, dat later met een uur verlengd wordt tot 13:00 uur. De dj zit in 2009 samen met Jeroen van Inkel 242 uur lang opgesloten in een vliegende studio aan een hijskraan in Almere, in het kader van een een prijzenactie.

Naar NPO Radio 2

Staverman maakt in januari 2014 de overstap naar Radio 2, waar hij het tijdslot van Frits Spits overneemt. Van maandag tot en met vrijdag presenteert Staverman tussen 12:00 en 14:00 uur het lunchprogramma ‘Gijs 2.0’.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2