Home Landelijke radio Giel Beelen voorlopig niet terug op 3 FM

Giel Beelen voorlopig niet terug op 3 FM

Giel Beelen komt voorlopig niet terug als dj op 3 FM. Dat heeft zendercoördinator Paul van de Lugt van de publieke zender gisteren bekend gemaakt. Beelen blijft wel actief achter de schermen. Zo gaat hij meewerken aan de website van 3 FM en gaat hij bij verschillende programma’s als producer aan de slag.
Het leek Paul van de Lugt beter als Giel Beelen voorlopig even niet terug komt als dj op 3 FM. Ook Radio 538 heeft laten weten geen interesse te hebben in Beelen.
Giel Beelen werd vorige week voor de 2e keer in zijn 3FM loopbaan op staande voet ontslagen. De eerste keer was de KRO verantwoordelijk voor zijn onstalg en was de reden dat de dj in een interview had verteld het boek Mein Kampf een “indrukwekkend boek” te vinden.
Vrijdag 19 oktober was het de VARA die Beelen ontsloeg. De reden was dat hij donderdag 18 oktober in zijn ochtendprogramma luisteraars opriep brieven met poeder naar de KRO te sturen, omdat hij nog geld van zijn vorige werkgever te goed zou hebben. Dat laatste is overiegsn niet waar, Beelen heeft geen geld meer tegoed bij de KRO aldus de KRO. Beelen vind dat het KRO bestuur te fel heeft reageerd en is ook teleurgesteld in de houding van het VARA bestuur, omdat zij volgens Beelen nu juist een confronterend programma wilden.
De VARA noemt de actie misplaatst en onverantwoord. Het muisje kan ook nog een staartje krijgen, want de Hilversumse politie heeft inmiddels gezegd dat zij een onderzoek gaan doen naar de uitspraken van Beelen donderdagochtend.
In de dagen erna reageerde Giel Beelen op verschillende plekken op zijn ontslag. Giel Beelen: Ik heb in mijn uitzendingen tussen 04.00 en 06.00 uur het miltvuur nieuws behandeld en zoveel mogelijk geprobeerd te relativeren. Zelfs minister-president Kok stelde tijdens de voorbije week dat het absoluut onnodig is om je overmatig zorgen te maken over de risico’s die deze ziekte met zich meebrengt. Op maandagochtend ontstond in mijn programma de woordspeling ‘het versturen van meel’ wat ik uiteindelijk omzette in een oproepje: ‘Het is wat flauw, maar de eerste die me meel bezorgd via de post krijgt een cd-tje’. Voor het versturen van de post noemde ik een postbusnummer van 3FM. Omdat diegenen die de post zouden moeten openen hier niet gelukkig mee waren, heb ik dat postbusnummer veranderd in het oud adres, namelijk dat van de KRO waar ik nog steeds post ontvang. In mijn uitzending op donderdagochtend haalde ik de meelsturen zaak nog een keer aan en voegde daar als (slechte) grap aan toe: ‘stuur maar daar naartoe, want ik krijg nog geld van ze’. Laat duidelijk zijn dat het meel-sturen-per-post-verhaal een minieme rol innam en dat de uitzending draaide om hele andere dingen, namelijk mijn gebruikelijke items en een hoop nieuwe muziek. Dit hele gebeuren, inclusief het naar mijn inzien overdreven ontslag, toont aan wat voor hysterie er heerst rond miltvuur. Daar wilde ik juist tegen in gaan.