Home Landelijke radio Giel Beelen: Studio Brussel niet zo goed als wordt gedacht

Giel Beelen: Studio Brussel niet zo goed als wordt gedacht


Giel Beelen verkiest 3FM boven het Belgische Studio Brussel. In de Volkskrant zegt hij hij dat Studio Brussel in Nederland onterecht heilig wordt verklaard. "Maar met alle respect: zo goed is het niet. Vanuit radio-oogpunt: qua techniek en jingles enzo is het niet zo flitsend."

"Die verheerlijking in Nederland gaat over de muziek die ze draaien, maar je hebt in België MNM (voorheen Radio Donna) en Studio Brussel, die allebei van de publieke omroep zijn. Dat zou vertaald naar Nederland betekenen dat Radio 538 en 3FM beide van de publieke omroep zijn. Ja, tuurlijk is dat goud."

Beelen zegt in het interview dat als hij zelf luisteraar was hij in de ochtend naar Giel Beelen zou luisteren en niet naar Edwin Evers. "Omdat ik muzikaal verrast wil worden en omdat ik Theo Maassen ook leuker vind dan André van Duin. Ik houd wel van een beetje spanning. Evers luistert gemakkelijker, is daardoor misschien ook wat aantrekkelijker. Maar het is niet de radio van de scherpe randjes."

Verder zegt hij dat hij alleen muziek wil draaien die hij zelf leuk vindt. "Ik draai echt niets waaraan ik een hekel heb. Dat is soms wel een ding, want dan staat het wel bij 3FM op de playlist. Shakira bijvoorbeeld. Shakira vind ik echt ver-schrik-ke-lijk. Dat ga ik dus ook niet draaien, want dan moet ik daarna zeggen: dat vind ik echt een kutplaat. Terwijl er waarschijnlijk mensen net fluitend in de file hebben gestaan. Dat moet je niet doen. Of je draait een plaat of je draait 'm niet."

Vorig artikelLuc van Rooij weer terug bij Radio Veronica
Volgend artikelLeden TROS en AVRO stemmen in met fusie