Home Landelijke radio Giel Beelen presenteert Blikvoer op radio, tv en internet

Giel Beelen presenteert Blikvoer op radio, tv en internet


Giel Beelen start vannacht met een nieuw onderdeel in zijn nachtprogramma Nachtegiel. In Blikvoer@Nachtegiel komen televisie, radio en internet samen door videoreportages en webcamreacties te combineren met live radio. Blikvoer duurt een kwartier en is wekelijks om 1:30 uur te volgen via 3FM, Nederland 3 en internet.

Het item stelt één stelling centraal, waarover op www.blikvoer.tv al vooraf kan worden gediscussieerd. In zijn ochtendprogramma maakt Giel de stelling van die week bekend en roept hij luisteraars op om mee te discussiëren. Tijdens de uitzending van Blikvoer wordt er live gediscussieerd met gasten en luisteraars.

Blikvoer komt voort uit het TV Lab van Nederland 3. In augustus 2009 werden met dat project nieuwe tv-programma’s uitgeprobeerd. Giel presenteerde toen vier uitzendingen van Blikvoer. Nu keert het programma dus terug en wordt naast televisie en internet ook radio erbij betrokken.

“Met Blikvoer waren we wereldwijd de eerste die Twitter live integreerde in een programma. Nu willen we het nog verder trekken in een wekelijks programma. En dan op een dusdanige manier dat alle platforms op een organische wijze samen komen”, aldus Edwin Valent, hoofd Nieuwe Media van de VARA.

Vannacht is de stelling: De extravagante gayscene maakt het voor jonge homo’s moeilijker om uit de kast te komen. Te gast in de uitzending is Viola Volt.