Home Landelijke radio Giel Beelen paste zelf plaat aan in de studio van 3FM

Giel Beelen paste zelf plaat aan in de studio van 3FM

Laatste uitzending van Giel op 3FM

Giel Beelen heeft afgelopen weekend zelf een plaat van Chef’Special aangepast bij 3FM en aarin een reclameboodschap voor zijn nieuwe programma op Radio Veronica gestopt. Zo kon hij vanochtend inbreken bij 3FM in de uitzending. “Ik ben zaterdag spullen gaan ophalen bij 3FM. Daar heb ik met bonzend hart een file aangepast”, zegt hij tegen het AD. “Doodeng, vond ik het, maar ja, alles voor de show hè. Ik lees nu overal hacken van computers, maar dat is het niet, hoor. Ik ben langs gegaan.”

De plaat werd vanochtend in het ochtendprogramma onderbroken door de boodschap van Giel. Dit is hier terug te luisteren. “Het was zeker geen koud kunstje. Ik moest de playlist weten, een plaat eruit halen, mijn presentatiepraatje er doorheen, dan weer terugslepen. Het duurde mij eigenlijk ook allemaal te lang. Op een gegeven moment zag ik een collega ook kijken en zeggen: wat ben jij daar allemaal aan het doen? Ach, even een dingetje opzoeken nog. Ik had overigens niet alleen een nummer van Chef’Special gebruikt.”

Zo had hij ook John Lennon met Imagine aangepast. De zanger zou vandaag 77 zijn geworden. “Nadat ik allerlei sms’jes binnen kreeg van ‘haha, je bent op 3FM’, heb ik onmiddellijk Sander Hoogendoorn geappt dat hij beter een andere versie van Imagine kon nemen. Hij vatte het sportief op, zowel in als buiten de uitzending.”

In De Wereld Draait Door liet Giel een filmpje zien van hoe hij de playlist aanpast.

Facebook

Het feit dat BNNVARA de Facebook-pagina van zijn oude programma over had genomen en Giel als beheerder heeft verwijderd is niet de reden van de stunt. “Welnee, dat staat er los van, al vond ik dat wel een rare actie. Kijk, hun argument is dat de pagina ook werd gevuld door redacteuren van BNNVARA, maar wat mij betreft gaat die content er gewoon af. Die pagina heette Giel, hoort gewoon bij mij. Daar staan al weken persoonlijke dingen op. Maar ik ga er vanuit dat we daar wel uitkomen, hoor.”