Home Landelijke radio Giel Beelen niet gediskwalificeerd voor RadioRing

Giel Beelen niet gediskwalificeerd voor RadioRing

Giel Beelen is niet gediskwalificeerd voor de RadioRing. Dat heeft hoofdredacteur Peter Houben van AVRO’s Televisier tegen RadioFreak.nl gezegd. Het weblog GeenStijl meldt op de site dat de genomineerde dj van Radio 3FM zou hebben gefraudeerd om de publieksprijs voor beste radioprogramma te krijgen. 

Giel zou een misleidende sms-reclame in Google Adsense gezet hebben. Zo zou je op de weblog van Rick van Velthuysen lezen dat je naar het verkeerde sms-nummer moet sms’en om de oud-538 dj te laten winnen. Van Velthuysen is genomineerd met zijn inmiddels gestopte programma Midden In De Nacht Rick. Om stemmen te winnen zendt hij vannacht nog een keer uit via GeenStijl.

De weblog zegt ook dat Giel zou zijn gediskwalificeerd door de organisatie van de prijzen. "Pertinent niet waar", zegt Houben. Het is een stevige campagne de laatste week. Alles wordt blijkbaar uit de kast gehaald om de ring te winnen. Maar het is volgens ons gewoon een stunt."

Houben heeft al van meerdere kanten gehoord dat GeenStijl de diskwalificatie meldt, maar weet van niks. Maar erg vindt hij alle acties van de radioprogramma’s om de Ring binnen te halen niet. Het staat niet in de regelementen dat het niet mag. Dus mogen zij gewoon campagne voeren", aldus Houben.

Ook de Coen en Sandershow van 3FM is genomineerd. Dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hielden vandaag een open dag voor stemmers. Er kan nog tot morgenmiddag 14:00 uur gestemd worden voor de RadioRing.