Home Landelijke radio Radio Veronica bevestigt: Giel Beelen naar de ochtend

Radio Veronica bevestigt: Giel Beelen naar de ochtend

Giel Beelen gaat vanaf oktober de ochtendshow maken op Radio Veronica. Dit laat de zender vandaag weten. Gisteravond lekte het nieuws en een aantal persfoto’s al via RadioFreak.nl uit.

Beelen gaat iedere werkdag zijn radioprogramma ‘De Veronica Ochtendshow met Giel’ presenteren tussen 06:00 en 09:00 uur. “Een plek krijgen op een van de meest historische radiomerken die er bestaat, daar kun je als radiomaker alleen maar van dromen”. Zegt Beelen over de overstap. “Dus ja, ik ga weer radio maken in de ochtend, begin de dag met een lach, met de Giel Mobiel jaag ik bekend Nederland weer de stuipen op het lijf en zo zullen er nog vele oude vertrouwde maar ook nieuwe programma-items in mijn gloednieuwe show op Radio Veronica te horen zijn.”

Dave Minneboo, radiodirecteur Talpa Radio: “Giel is een radiomaker pur sang met een enorme liefde voor muziek, we zijn echt ontzettend blij dat hij deze stap heeft gemaakt. Giel en Radio Veronica zijn wat ons betreft een match made in heaven.”

Voor Beelen is de ochtend geen onbekend terrein. In 2004 kreeg hij de ochtendshow op NPO 3FM. Hier bleef hij zitten tot november 2016. Daarna verhuisde hij naar het weekend, afgelopen zondag maakte hij zijn laatste uitzending op 3FM.

Niek van der Bruggen

Momenteel zit Niek van der Bruggen in de ochtend van Radio Veronica. Hij schuift mogelijk door naar een andere plaats in de programmering. Komende tijd wil Veronica de complete programmering presenteren.

Foto: Michel Schnater | VARA