Home Landelijke radio Giel Beelen: “Flikker op. De hooligans zijn de schuldigen”

Giel Beelen: “Flikker op. De hooligans zijn de schuldigen”


Giel Beelen heeft zich fel afgezet tegen de suggestie dat de media en 3FM in het bijzonder schuldig zouden zijn aan de rellen in Haren afgelopen vrijdag. Een verjaardagsfeestje dat niet op privé was gezet, trok duizenden mensen naar het dorp bij Groningen. Veel radiozenders als Slam!FM en 3FM hadden er vrijdag aandacht voor. Daar kregen ze dit weekend veel kritiek op. "Ik werd er dit weekend op aangesproken. Maar flikker op jongen. De hooligans zijn de schuldigen, maar ik vind de gemeente ook dom", zei Giel er vanochtend over. "Natuurlijk heb ik er reclame voor gemaakt. Het was gewoon een ludieke actie, maar de gemeente heeft ervoor gezorgd dat er alleen maar ME was, wat ook al agressie opwekt."

3FM kreeg veel kritiek over zich heen, nadat dj Timur Perlin openlijk zijn excuses aanbood voor de oproep die hij had gedaan om naar Haren te gaan. Maar Giel wil daar niks van weten. De ochtend-dj gaat zelfs nog een stapje verder. "Wanneer de volgende Project X is? Hou dit programma in de gaten!"

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van de NOS vindt de zijn omroep geen 'hijgerige toon' heeft aangeslagen in de berichtgeving rond Haren. "Haren hebben we de hele week als onderwerp niet gekozen, totdat de burgemeester een noodverordening afkondigde, straten ging afzetten en straatnaambordjes liet verwijderen. Pas donderdag zat Haren voor het eerst uitgebreid in het NOS Journaal op TV, was het uitgebreid op Radio 1 en een belangrijk onderwerp op NOS.nl. We hebben die keuze gemaakt, omdat het simpelweg nieuws is dat de burgemeester zulke maatregelen neemt, hoe absurd misschien ook de aanleiding is. Het is nieuws dat een meisje een fout maakt op de sociale media en vervolgens een dorp in Groningen rellen vreest. Het is onze taak te laten zien wat er in de wereld gebeurt en dan kan en wil ik dit niet negeren."

Vorig artikelRuud de Wild: “Vrouwen zijn helaas minder leuk op de radio dan mannen”
Volgend artikelVoorzitter Veronica: “Het geld ging er bij Kink FM met bakken uit”