Home Landelijke radio Giel Beelen en 3FM winnaars Marconi Awards

Giel Beelen en 3FM winnaars Marconi Awards

De Darfur Actie van Radio 3FM heeft de Marconi Award voor beste radioprogramma 2004-2005 gewonnen. Dat is zojuist bekend geworden op het omroepcongres dat in Bussem wordt gehouden. De jury vond het een typisch voorbeeld van de impact van radio als het goed gedaan wordt. 3FM-dj Giel Beelen kreeg daarnaast ook een award voor beste presentator/dj 2004-2005. “Giel ís de vorm en inhoud van wat hij maakt. Hij is dirigent én instrument tegelijk. Ieder uitgesproken woord heeft lading en betekenis. Alle gedraaide muziek vormt hij tot een organisch geheel met zijn programma. Elke seconde van zijn uitzending klinkt er bijpassende vormgeving, afkomstig uit een zelf ontworpen geluidseffectenorgel dat hij live bespeelt”, zo stelde de jury.

De prijs voor beste zender is naar Radio 10 Gold gegaan. Volgens de jury slaagt het station er ondanks dat het op de middengolf uitzendt om een groot publiek te bereiken. De jury vindt het een hele prestatie dat een commercieel muziekstation de AM-beluistering levend houdt. Ondanks de tegenwind van vorig jaar blijven de programmamakers met hoorbaar plezier knusse radio maken. Ze kunnen daarbij terugvallen op hun creativiteit, die zelfs het voormalige zusterstation op de FM moest ondersteunen, en de melodische vormgeving die tot de mooiste in Nederland behoort.

Sander Lantinga kreeg de prijs als grootste aanstormende talent van 2004-2005. “Gelukkig zijn er, precies op het moment dat je denkt dat er alleen nog maar saaie klonen van reeds bestaande radiotalenten opstaan, mensen als Sander Lantinga. Hij past zich niet aan, lijkt nergens op en is toch zeer geestig en beluisterbaar. We hopen dat hij zijn dreiging -alleen televisie te gaan maken voor zijn nieuwe werkgever BNN- niet waarmaakt en nog lang op de radio te horen zal zijn”, zo gaf de jury aan.

De Limburgse regionale zender L1 werd uitgeroepen tot Mediabedrijf van het Jaar 2005. Het is de eerste keer dat een regionale omroep de titel wint. “Natuurlijk zijn we trots op deze prijs, toegekend door vakbroeders. Het is een waardering voor alle medewerkers van L1, maar ook een opsteker voor de regionale omroep in het algemeen”, zo zegt Harro Coumans, algemeen directeur van L1.

Eerder werd al bekend dat Rob Stenders de Oevre Award heeft gekregen.

Vorig artikelKabelabonnement voor radio en televisie niet te duur
Volgend artikelRuud de Wild: Privé houd ik niet van dezelfde muziek als die ik draai