Ghislaine Plag was maandenlang niet te horen op NPO Radio 1. De presentatrice van ‘Spraakmakers’ nam een sabbatical, ook omdat ze bewust voor een langere periode rust wilde nemen. “Pas toen ik stopte, kwam er een enorme vermoeidheid boven. Ik voelde ook onrust – mijn lichaam was verslaafd aan adrenaline. Van het roken afkomen vond ik makkelijker dan leren niet meer altijd ‘aan’ te staan. Pas na een maand kwam er rust in mijn systeem”, zegt Ghislaine tegen Villamedia.

Twee weken geleden ging Ghislaine weer aan de slag bij Radio 1. In de voorbije maanden heeft ze veel geleerd, zegt ze tegen het vakblad. “Tijdens mijn sabbatical had ik ook goede gesprekken met een coach. Hij merkte op dat ik het genieten een beetje was verleerd. Mijn werkplezier was afgevlakt. Ook de balans met thuis klopte niet meer. Ik hoorde altijd het stemmetje dat het heel goed moest zijn wat ik deed. Nu wil ik de grote g van genieten vasthouden. Dat kan in kleine dingen zitten: een paar dagen weg, een boswandeling, gasten met bemoedigende verhalen.”

Plag bij Villamedia: “Mijn sabbatical was een bevestiging dat dit werk bij me past. Met inspirerende, ontroerende en pakkende verhalen wil ik de luisteraar raken. Ik wil ook de ruimte pakken om te laten blijken wat een verhaal met mìj doet. Ik denk, lees, analyseer en vraag door, maar ik voel er ook wat bij.”

Foto: KRO-NCRV

Vorig artikelPeter Heerschop tijdens WK Voetbal op Radio Veronica
Volgend artikelSLAM! voegt nieuwe dj’s toe aan MixMarathon