Home Landelijke radio Gerard Ekdom tekent nieuw tweejarig contract met AVRO

Gerard Ekdom tekent nieuw tweejarig contract met AVRO

Gerard Ekdom heeft vandaag een nieuw tweejarig contract afgesloten met de AVRO. Hij blijft hierdoor de komende twee jaar de ‘Arbeidsvitaminen’ op 3FM presenteren.

“Ik hoor echt thuis op 3FM. Bij de AVRO heb ik een geweldig team en Arbeidsvitaminen, dat volgend voorjaar 60 jaar bestaat, is nog steeds het best beluisterde programma op deze popzender,” aldus Gerard. Zendercoördinator Florent Luyckx: “Gerard heeft de Arbeidsvitaminen een geheel eigen stijl en persoonlijkheid gegeven. Ik ben erg gelukkig met deze nieuwe overeenkomst.”

Gerard begint zijn nieuwe contractperiode met een speciaal project. Het team van ‘Arbeidsvitaminen’ vertrekt naar de Filippijnen om daar van maandag 12 tot en met vrijdag 17 september tussen 9:00 en 12:00 uur vanuit de Filippijnen haar uitzendingen te verzorgen. Dit gebeurt in het kader van een multimediaal project in samenwerking met het Liliane Fonds, waarin de plaats van kinderen en jongeren met een handicap in verschillende samenlevingen wordt belicht.

Gerard Ekdom: “Ik heb geen idee wat me te wachten staat. Ik ben zelf net vader geworden en ben benieuwd wat er emotioneel gezien allemaal met me gaat gebeuren als ik met eigen ogen zie wat het Liliane Fonds allemaal doet. Ik hoop dat mijn verslag van de reis iets losmaakt bij de luisteraars. Je kunt de wereld niet veranderen maar als niemand iets doet, gebeurt er helemaal niets… Ik heb er in ieder geval zin in!”