3FM Serious Request 2012 in Enschede was het ‘absolute hoogtepunt’ in de reeks van Glazen Huizen. Dat zegt Gerard Ekdom in de afscheidspodcast van Michiel Veenstra. “2012 was de aller-aller-aller-allerbeste editie. We zaten niet in Enschede, maar we kwamen in Twente terecht. De hele regio liep volledig uit. Het was fantastisch. Veenstra was aan het shinen en alles klopte.”

Gerard Ekdom zat acht keer in het Glazen Huis. Ook in Enschede werd hij opgesloten, toen samen met Giel Beelen en Michiel Veenstra. “Voor Michiel was het een thuiswedstrijd. In Twente liggen zijn roots”, zegt Roosmarijn Reijmer in de podcast, die ze samen met Gerard en Domien Verschuuren opnam vanwege het vertrek van Michiel bij 3FM.

Recordbedrag

De 2012-editie van Serious Request bracht uiteindelijk het recordbedrag van 13.839.731 euro op. Ook de luistercijfers van de zender stegen tot recordhoogte, met een marktaandeel van 12,1 procent. Domien Verschuuren: “We hebben natuurlijk heel veel mooie jaren Serious Request gehad. Maar ik denk wel dat als je iedereen bij 3FM vraagt die jarenlang heeft meegewerkt, dat 2012 het mooiste jaar is. De hele regio Twente kwam in actie, iedereen stond daar gebroederlijk arm in arm. Ook bij het huis zelf stonden de hele dag mensen te kijken. Enschede was echt heel erg bijzonder.”

Vooral het uurtje Twents-praten is Gerard Ekdom bijgebleven als hij terugkijkt op ‘Enschede’. “Ik heb er geen reet van verstaan, maar ook met Ilse deLange en nieuwslezer Matijn Nijhuis erbij: het was fantastisch.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven | NPO 3FM