Home Landelijke radio Gerard Ekdom reikt 16 oktober NPO Radio 2 Prijs 2015 uit

Gerard Ekdom reikt 16 oktober NPO Radio 2 Prijs 2015 uit

Gerard Ekdom zal op vrijdag 16 oktober de NPO Radio 2 Prijs 2015 uitreiken aan Guus Meeuwis. De muzikant neemt de prijs in ontvangst tijdens een speciale show in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Ekdom, die dan net twee weken op Radio 2 te horen is, presenteert de show.

De NPO Radio 2 Prijs (voorheen De Mijlpaal) is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een Nederlandse band of artiest die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse muziek. Doel van de prijs is om de muzikant/band in het zonnetje te zetten en aan te moedigen door te gaan met hun werk.

"Twintig jaar in het vak, twee miljoen verkochte platen, een uitverkochte Royal Albert Hall, een overvolle prijzenkast en 41 stadionconcerten. Guus Meeuwis heeft vanaf 1995 een onmiskenbare bijdrage geleverd aan de Nederlandse muziek. Daar willen we hem als publieke radiozender voor eren", zegt Radio 2-zendermanager Jurre Bosman over Guus Meeuwis. Caro Emerald won vorig jaar de Radio 2 Mijlpaal, in 2013 ging de prijs naar Acda & De Munnik en in 2012 sleepte BLØF de prijs in de wacht.

Gerard Ekdom maakt volgende week vrijdag 31 juli zijn laatste uitzending op 3FM. Op maandag 5 oktober start de dj met zijn ochtendshow 'Ekdom in de Ochtend' op Radio 2. Ekdom volgt Sander de Heer op, die stopt met zijn ochtendprogramma.
Foto: Hans-Peter van Velthoven