Home Landelijke radio Radiostudio’s Radio 1 en Radio 4 naar NPO-gebouw

Radiostudio’s Radio 1 en Radio 4 naar NPO-gebouw

De radiostudio’s van de NOS verhuizen naar het aangrenzende NPO-gebouw. De NPO gaat er de studio’s van Radio 1 en Radio 4 huisvesten. De wens bestaat om op de langere termijn ook de radiostudio's van Radio 2 en Radio 5 in het NPO-gebouw onder te brengen, zo meldt VillaMedia vandaag.

Vanaf medio 2017 worden de programma van Radio 1 gemaakt vanuit het NPO-gebouw. Waar de studio precies gehuisvest wordt, is nog onduidelijk. Er wordt gesproken over het filmcentrum, maar ook over de derde etage in de Peperbus. Doordat Radio 6 per 1 januari 2016 opgeheven wordt, komt de derde etage vrij. De redacties van de radioprogramma's blijven overigens wel gehuisvest in het NOS-gebouw.

In een uitgelekt intranetbericht, dat in handen is van VillaMedia, bekritiseert NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff het besluit van de NPO. "Het is een onnodige, onbegrijpelijke aantasting van de kern van onze journalistieke opdracht: namelijk het op alle platforms in samenhang zo goed en zo snel mogelijk brengen van nieuws en achtergronden. Er komt meer afstand tussen de deelredacties, het overleg wordt moeilijker. Dat is onverstandig."

Volgens Jan Westerhof, directeur radio bij de NPO, heeft de NOS na 'tal van uitvoerige gesprekken' ingestemd met de veranderingen. "We hebben goed geluisterd. Daarom begrijp ik de kritiek niet. Er is nog aangeboden om voor het ‘breaking news’ een aparte technische voorziening te maken bij de NOS. Dat wilde de directie niet."

Radio 2 en Radio 5
Wanneer en of de radiostudio's van Radio 2 en Radio 5 ook naar de Peperbus of elders in het NPO-gebouw komen, is nog onduidelijk. De twee publieke zenders zijn momenteel nog gehuisvest in het AKN-gebouw elders in Hilversum. In de Peperbus zijn 3FM (eerste etage) en Radio 6 (derde etage) momenteel gehuisvest.
Foto: afbeelding-peperbus