Home Landelijke radio Gerard Ekdom krijgt popprogramma op Nederland 3

Gerard Ekdom krijgt popprogramma op Nederland 3


Gerard Ekdom presenteert komend najaar een nieuw tv-programma over popmuziek bij de AVRO op Nederland 3. Daarmee treedt Ekdom in de voetsporen van Ad Visser en Bas Westerweel, die in de jaren '70 en '80 AVRO's TopPop presenteerden. "Vroeger keek ik altijd naar TopPop en Countdown. En dat ik nu zelf een popprogramma mag presenteren, daar was ik wel even stil van. Het is een droom die uitkomt", zegt de dj van 3FM. Wat de titel van het programma wordt, is nog niet bekendgemaakt.

Het programma is vanaf 22 september iedere zaterdagavond om 20:00 uur te zien. In hoog tempo neemt hij de kijker mee langs optredens van (inter)nationale artiesten, maar ook het laatste popnieuws, de Mega top 50 en prikkelende reportages. Maar vooral Ekdom's liefde voor popmuziek staat centraal.

Mediadirecteur Peter Lubbers van de AVRO: "Ik ben erg blij dat wij dit programma kunnen gaan maken met Gerard Ekdom. Hij heeft een enorme kennis van popmuziek en weet als geen ander zijn liefde hiervoor over te brengen. Dat doet 'ie nu al dagelijks op 3FM en ik ben er van overtuigd dat hij dat in dit tv-programma nog beter kan."

Voor de AVRO is het nieuwe popprogramma op tv een belangrijke en strategische aanvulling op het bestaande muziekaanbod op radio en internet. Lubbers: "Met dit programma laten we zien dat we helemaal terug zijn in de popmuziek. En we willen er graag heel lang mee door."

Vorig artikelRechter vindt verlaging van bedrag voor commerciële FM-vergunning niet nodig
Volgend artikelWeek van de Jaren 70 op Radio 5 Nostalgia