Home Landelijke radio Gerard Ekdom: “Ik ga toch voor de Arbeidsvitaminen”

Gerard Ekdom: “Ik ga toch voor de Arbeidsvitaminen”

Wat doet Gerard Ekdom als hij moet kiezen voor de Arbeidsvitaminen, zijn nieuwe programma Ekstra weekend of Ekdom in de Nacht? “Wat een kutvraag! Maar hoe gek het ook klinkt, ik ga toch voor de Arbeidsvitaminen. Omdat het elke dag is. Ik moet elke dag seks hebben, dus elke dag radio maken”, zo zei hij gisteravond.

Hij vertelde ook uitgebreid over 3FM Serious Request vanuit het Glazen huis in Utrecht. “Dit jaar kunnen de luisteraars stemmen wie er in moet.” Maar zou hij het weer willen doen? “Ik wil met alle liefde zo veel mogelijk geld ophalen voor het goede doel, maar aan de andere kant denk ik: een lekkere kerst is ook niet gek…. Maar als ik wordt gekozen, dan ga ik zeker!”, zo zegt de 3FM-dj. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor slachtoffers van landmijnen over de hele wereld.

Ondanks dat er veel verschuivingen zijn geweest in radioland, heeft Ekdom nooit overwogen weg te gaan naar bijvoorbeeld Caz! of Slam!FM. “Ik heb ook niet de behoefte. Ik denk namelijk niet dat er een leuker station is als 3FM. Op andere zenders zijn er toch die strakke formats, waar ik me niet in kan vinden.” Overigens is de dj ook nooit gevraagd om over te stappen.