Home Landelijke radio Gerard Ekdom exact 25 jaar in het vak

Gerard Ekdom exact 25 jaar in het vak

Gerard Ekdom

Gerard Ekdom zit vandaag precies 25 jaar in het radiovak. De dj werd tijdens z’n ochtendshow op NPO Radio 2 verrast door z’n vrouw Nicole en z’n zoon Lewis. “Dus wij dachten, dan gaan wij ook een keer vroeg opstaan!” Ze hadden een ontbijtje voor hem bij zich.

“Nu lijk ik heel oud, maar ik was gewoon 14 toen ik begon”, reageerde de dj. Op 28 november 1992 kruipt Ekdom voor het eerst achter de microfoon bij de lokale omroep van De Bilt. Na een mislukte havo- en een geslaagde mavo-opleiding meldt Ekdom zich bij de Stadsomroep in Utrecht. Bij de omroep maakt hij een jaar lang een programma, om vervolgens landelijk aan het werk te gaan bij New Dance Radio in Amsterdam. Met zijn mbo-diploma op zak besluit Ekdom een bandje te sturen naar de AVRO.

Ekdom mocht in december 1998 voor de AVRO beginnen met het nachtprogramma ‘Pyjama FM’. In september 1999 kreeg hij zijn eigen programma op 3FM op zondagochtend. Op 17 september 2001 neam Ekdom de microfoon over van Wim Rigter bij de Arbeidsvitaminen.

Na negen jaar kwam er in september 2010 voor Ekdom een einde aan het programma ‘Arbeidsvitaminen’. De radiomaker nam het lunchprogramma van Rob Stenders over en presenteerde op maandag tot en met donderdag ‘Effe Ekdom’ tussen 12.00 en 14.00 uur. Op 18 maart 2015 maakte Ekdom bekend dat hij de overstap maakt naar Radio 2, waar hij sinds het najaar van 2015 de ochtendshow presenteert.

Foto: Michel Schnater | VARA

Vorig artikelKaarten voor Top 2000 café binnen een paar uur weg
Volgend artikelRob van Someren verlengt contract bij Radio 10