Home Landelijke radio ‘Ekdom in de Ochtend’ met Gerard Ekdom vanaf morgen op Radio 2

‘Ekdom in de Ochtend’ met Gerard Ekdom vanaf morgen op Radio 2

Gerard Ekdom presenteert vanaf morgenochtend de nieuwe ochtendshow op NPO Radio 2. De dj is voortaan iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur te horen op de publieke radiozender met ‘Ekdom In De Ochtend'. Door de overstap wisselt Ekdom ook van omroep: na ruim 17 jaar AVRO, en later AVROTROS, stapte de dj onlangs over naar BNN-VARA.

De 37-jarige Ekdom maakte woensdag 18 maart 2015 bekend de overstap te maken naar Radio 2. "Na 17 jaar begon het te kriebelen en ik voelde dat het tijd was voor iets nieuws. Het is tijd voor een nieuwe stap, een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Een geweldige kans om op Radio 2 een compleet nieuwe ochtendshow te gaan doen, een avontuur waar ik erg veel zin in heb”, aldus Ekdom in maart.

Ochtendshow op Radio 2
Ekdom neemt de ochtendshow op Radio 2 over van Sander de Heer, die na ruim 7,5 jaar afgelopen vrijdag zijn laatste uitzending maakte. De ochtendshow van De Heer daalde de afgelopen tijd in de luistercijfers. Zo verloor het ochtendprogramma vorig jaar bijna eenvijfde van de luisteraars; 17% ten opzichte van 2013. Ekdom krijgt de uitdaging om weer meer luisteraars naar de ochtend te halen. "Gerard is een uniek talent die erin slaagt van radio iets magisch te maken. Ik ben heel blij dat Gerard vanaf 5 oktober bij ons te horen is!”, aldus Radio 2-zendermanager Jurre Bosman over Ekdom.

Afscheid bij 3FM
Ekdom maakte vrijdag 31 juli zijn laatste radio-uitzending op 3FM. De dj vond het moeilijk om afscheid te nemen van, hoe hij het noemde, ‘zijn familie’. "3FM werd een ware familie. Mijn familie. Want werk is het nooit, nooit geweest. Daarvoor houd ik nou eenmaal te veel van dit vak.”

Veranderingen Radio 2
De nieuwe ochtendshow is een van de vele veranderingen bij Radio 2. Sinds het aantreden van Jurre Bosman als nieuwe zendermanager is er het nodige veranderd bij de zender. Zo heeft de publieke radiozender sinds gisteren nieuwe vormgeving, werd de slogan ‘Come Together’ veranderd in ‘NPO Radio 2 is AAN’ en zijn onder meer Bart Arens, Rob Stenders, Paul Rabbering en Gerard Ekdom naar het station gehaald.
Foto: Hans-Peter van Velthoven