Home Landelijke radio Genomineerden NTR Radioprijs bekend

Genomineerden NTR Radioprijs bekend

De genomineerden voor de aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen, de NTR Radioprijs, wordt dit jaar voor de 23e maal uitgereikt. Alle makers van de genomineerde programma’s zijn de komende weken te gast bij Winfried Baijens in Holland Doc Radio op de zondagen 4, 11, 18 en 25 augustus en 1 september. Zij praten over de totstandkoming van hun documentaire en hun hele programma is dan te horen. Winfried Baijens vervangt deze zomer Vincent Bijlo.
 
Toevallig zijn er dit jaar vijf genomineerden uit Vlaanderen en vijf uit Nederland. En de programma’s gaan over zulke uiteenlopende onderwerpen als de punkgeschiedenis, het beroep van smid, twintigers anno nu, de relatie tussen Vlamingen en Nederlanders, protestmuziek in de polder, Molukkers in Nederland en ADHD. 

Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke van de nominaties in aanmerking komen voor de NTR Radioprijs 2013, die live wordt uitgereikt op 7 september. Er zijn twee categorieën: nieuwsgeoriënteerd (feitelijk, journalistiek) en cultureel (beschouwend, persoonlijk). Naast deze prijzen is er ook dit jaar weer een Publieksprijs. Het programma dat op Facebook de meeste likes krijgt, ontvangt eveneens op 7 september deze onderscheiding. 

Alle genomineerde programma’s zijn hier te beluisteren op.