Home Landelijke radio Minder live profvoetbal op Radio Rijnmond

Minder live profvoetbal op Radio Rijnmond

Radio Rijnmond verslaat het komend seizoen niet meer alle wedstrijden van de regionale profvoetbalclubs in de Jupiler League. De regionale omroep voelt zich daartoe genoodzaakt door de enorme versnippering van het wedstrijdprogramma en de opgelegde bezuinigingen waarmee de omroep te maken heeft. "RTV Rijnmond betreurt dat het tot deze maatregel heeft moeten overgaan", zo laat de omroep weten.

Voor de wedstrijden van Feyenoord in de Eredivisie verandert er niets: ook het komend seizoen worden alle duels van Feyenoord live op Radio Rijnmond uitgezonden. Maar Sparta, FC Dordrecht en Excelsior spelen in de Jupiler League (Eerste Divisie). De wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond om 20:00 uur, zaterdag om 16:30 uur, 18:45 uur en 20:00 uur, zondag om 12:30 uur, 14:30 uur en 16:30 uur en maandagavond om 20:00 uur.

"Deze verscheidenheid aan speeldagen en –tijden betekent dat Radio Rijnmond honderden uren aan extra uitzendingen zou moeten maken, maar daar is niet altijd geld voor. In sommige gevallen zal er daarom voor gekozen worden een wedstrijd over te slaan", aldus de omroep.