Home Landelijke radio Gemeenteraad Amersfoort kiest voor RTV Eemstad

Gemeenteraad Amersfoort kiest voor RTV Eemstad

RTV Eemstad lijkt de strijd om de zendmachtiging als lokale omroep in Amersfoort te hebben gewonnen. De gemeenteraad adviseert het Commissariaat voor de Media de komende vijf jaar de zendmachtiging aan de nieuwe omroep te geven. De strijd tussen RTV Eemstad en Omroep Amersfoort bereikte gisteravond na ruim een halfjaar zijn hoogtepunt. De raad moest een keuze maken tussen een van beide omroepen.

Een meerderheid rekende Omroep Amersfoort af op de ‘onduidelijke en zorgelijke financiële positie’. Een aantal chaotisch verlopen ledenvergaderingen van de omroep wekte ook geen vertrouwen. De PvdA bleef als enige partij vierkant achter Omroep Amersfoort staan. Ook wethouder Kruyt (PvdA, mediazaken) nam het op voor de huidige omroep.

De partijen riepen RTV Eemstad op het personeel van Omroep Amersfoort over te nemen. PvdA- fractievoorzitter Parmaksiz vond dit een onzinnige suggestie. Hij herinnerde eraan dat de fusiegesprekken tussen de omroepen eerder stuk waren gelopen op de personele bezetting van een nieuwe omroep.

Voorzitter Groenendijk van Omroep Amersfoort hield voor de vergadering rekening met een tegenvallende uitslag van het raadsdebat. “Het is een tegenslag als de raad niet voor ons kiest, maar wij zullen het Commissariaat voor de Media proberen te overtuigen dat wij de zendmachtiging verdienen.”

De omroepstrijd trok veel belangstelling. De publieke tribune zat vol. Vijf camera’s, waarvan drie van RTV Eemstad, legden het verloop van de avond vast.

Eerder koos Burgemeester en Wethouders weer voor Omroep Amersfoort. Doorslaggevend was onder meer de ervaring die Omroep Amersfoort heeft in de bedrijfsvoering en productie voor radio en televisie. Het college noemt daarnaast ook de samenwerking van Omroep Amersfoort en RTV Utrecht als argument. [AD / RadioFreak]

Vorig artikelRadio Veronica zoekt beste album allertijden
Volgend artikelDAB-frequenties dit najaar geveild