Home Landelijke radio Samenwerkingsoverleg tussen Amersfoortse omroepen mislukt weer

Samenwerkingsoverleg tussen Amersfoortse omroepen mislukt weer

Een overleg tussen Omroep Amersfoort en concurrent RTV Eemstad om tot samenwerking te komen is opnieuw mislukt. Mediawethouder Kruyt (PvdA) betreurt dat de omroeporganisaties niet tot elkaar zijn gekomen. Hij drong er tevergeefs bij de partijen op aan de eerder vastgelopen gesprekken te hervatten.
Waarom het deze keer mis is gelopen tussen de twee omroepen, is nog onduidelijk. Betrokkenen willen weinig kwijt. Wethouder Kruyt had de voorzitters van het programmabeleidbepalende orgaan (pbo) van de omroepen gevraagd na te gaan of samenwerking nog een mogelijkheid was. Voorzitter Rebel van het pbo van Omroep Amersfoort wilde maandagavond niets kwijt over het verloop van deze opdracht. "De afspraak is dat de wethouder het woord voert." Kruyt liet op zijn beurt weten dat hij nog met beide kandidaten om tafel gaat en daarna de gemeenteraad informeert.
Het Commissariaat voor de Media wees vorig jaar ondanks andersluidend advies van de lokale politiek, voor vijf jaar opnieuw de zendmachtiging toe aan de oudgediende Omroep Amersfoort. RTV Eemstad heeft samen met Amersfoort en Leusden een juridische procedure aangespannen tegen de toewijzing van de licentie aan Omroep Amersfoort. Aanstaande donderdag dient de zaak bij de bestuursrechter in Utrecht.