Home Landelijke radio RTV Eemstad gooit handdoek in de ring

RTV Eemstad gooit handdoek in de ring

RTV Eemstad geeft de strijd om de zendmachtiging voor lokale omroep in Amersfoort en omgeving op. RTV Eemstad werd in 2005 opgericht uit onvrede met Omroep Amersfoort. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad schaarde zich vorig jaar achter de nieuwkomer. Het Commissariaat voor de Media, dat de zendtijd voor lokale radio en televisie toewijst, koos echter voor Omroep Amersfoort. Het beroep dat RTV Eemstad tegen dit besluit aanspande, werd onlangs afgewezen door de bestuursrechter in Utrecht.

Woordvoerder John Stribos zei in een vergadering van de gemeenteraad niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. Volgens hem zijn er wel kansen als RTV Eemstad naar de Raad van State stapt, maar kost dat te veel tijd. "Voordat er een uitspraak is van de Raad van State, is de licensie bijna verstreken."

RTV Eemstad blijft volgens Stribos de lokale omroep in Amersfoort en omgeving nauwlettend volgen. "Mocht er aanleiding zijn, dan staan wij klaar om in te springen."

De gemeenteraad gaat waarschijnlijk wel in beroep bij de Raad van State. Deze stap is echter niet bedoeld om de zendmachtiging van Omroep Amersfoort af te pakken. De raad wil weten of ze door de rechtbank in Utrecht terecht is gepasseerd in de omroepkwestie. De gemeente tekende bezwaar aan tegen de beslissing van het Commissariaat voor de Media. Volgens de rechter moest de gemeente zich besperken tot een adviserende rol en niet inhoudelijk bemoeien met de beslissing van het commissariaat.