Home Landelijke radio Omroep Amersfoort blijft lokale omroep in Amersfoort

Omroep Amersfoort blijft lokale omroep in Amersfoort

Omroep Amersfoort blijft definitief de lokale omroep van Amersfoort. De bestuursrechter heeft de beroepen van concurrent RTV Eemstad, de Amersfoortse politiek en de gemeenten Amersfoort en Leusden tegen toekenning van de zendmachtiging aan Omroep Amersfoort verworpen. Het Commissariaat voor de Media is daarmee in het gelijk gesteld door de rechter. 

Het mediaorgaan wees de zendmachtiging vorig jaar toe aan de Omroep, hoewel de gemeenteraden de voorkeur geven aan de nieuwe kandidaat RTV Eemstad. Later legde het commissariaat ook officiële bezwaren van gemeenten en raad naast zich neer. Die gingen daarop in beroep bij de bestuursrechter.

Nu de rechter de bezwaren in beroep opnieuw afwijst, is het pleit voorgoed beslecht in het voordeel van Omroep Amersfoort, zegt bestuursvoorzitter Groenendijk. "RTV Eemstad heeft tijdens de zitting gezegd niet meer in beroep te gaan bij de Raad van State. Dus is de zaak nu duidelijk. Stad en regio hebben daar na bijna twee jaar politieke en juridische strijd ook eindelijk recht op. We kunnen nu als omroep met volle kracht vooruit met organisatorische vernieuwingen en verbeteringen."

Teleurstellend, noemt RTV Eemstad-voorzitter Stribos de uitspraak. Hij kan nog niet verzekeren dat de lokale omroepkandidaat definitief afziet van beroep bij de Raad van State. Eerst wil Stribos zich diepgaand over de rechterlijke argumentatie buigen. Hij vraagt zich wel af of de stad is gediend met een nog veel langere procedure bij de Raad van State.