Home Landelijke radio ‘Gemeenten en Rijk willen stoppen met FunX’

‘Gemeenten en Rijk willen stoppen met FunX’

In zowel politiek Den Haag als in de vier grote steden die meebetalen aan FunX, gaan stemmen op om de radiozender op te doeken. Dat meldt Spits op basis van anonieme bronnen.

Directeur Willem Stegeman van FunX erkent de problemen. "De overheid zoekt mogelijkheden om te bezuinigen. De media-minister gelooft niet meer in diversiteit en laten we nu net uit die pot betaald krijgen." De directeur vreest dat het radiostation slachtoffer wordt van een ander politiek klimaat.

Ook gemeenten bekijken volgens Sp!ts om die reden of ze kunnen bezuinigen op FunX. "Ten opzichte van Hilversum gaat het niet om grote bedragen. Dit is gewoon symboolpolitiek", meent Stegeman.

Het nieuws volgt op de berichten dat het FunX maar niet lukt om opgenomen te worden in de Continu Luisteronderzoek (CLO). Volgens FunX houden commerciële zenders dat tegen, maar de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zegt dat het vooral komt omdat de doelgroep van FunX niet goed vertegenwoordigd is in het CLO. Eigen onderzoek dat FunX soms deed, zou niet serieus worden genomen in de sector.

Een doorstart van FunX als commerciële zender zit er volgens Stegeman niet in. "Er zijn geen etherfrequenties beschikbaar. De vrijgekomen plekken door het wegvallen van Arrow Jazz en Arrow Classic Rock zijn door het ministerie op de plank gehouden, hiermee wordt de markt onnodig klein gehouden", zegt Stegeman.