Home Landelijke radio Gemeente Den Haag wil subsidie aan FunX intrekken

Gemeente Den Haag wil subsidie aan FunX intrekken

De gemeente Den Haag wil de subsidie aan de multiculturele jongerenzender FunX niet verlengen. Dat blijkt uit een verklaring die deze zomer gestuurd is aan voormalig staatssecretaris van media Medy van der Laan en de vier grote steden waarover Spits bericht. Deze mededeling van de Haagse wethouder Baldewsingh (PvdA) van media is onder meer opmerkelijk omdat sindsdien wel nieuwe projecten gestart zijn met FunX. Op 4 september jongstleden nog startte een samenwerking met de wethouder Jeugd en FunX om het contact tussen gemeente en Haagse jongeren te verstevigen. Bovendien erkent Den Haag het succes van de zender en stelt het voor nog eenmaal 250.000 euro te verstrekken over de periode van 2007-2008.

Het ministerie van OC&W geeft geen commentaar op het bestaan van de brief. Wel geeft een woordvoerder aan dat er gesproken wordt over de toekomst van FunX. “Dat gebeurt met de G-4 steden.” Ofwel Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. De woordvoerder wil niet ingaan op de vraag wat het voor de toekomst van FunX zou betekenen als Den Haag ’eruit zou stappen’. “Wij gaan er vooralsnog niet van uit dat deze vraag aan de orde zal komen.”

De woordvoerster van Baldewsing zegt op de vraag of het standpunt van de gemeentewethouder klopt: “Wij geven geen inhoudelijk commentaar. Vandaag wordt er gesproken over de toekomst van FunX. De subsidies van de G-4 en het Rijk lopen immers eind van het jaar af. Pas na de gesprekken maken wij ons standpunt bekend.”

Vorig artikel3FM Serious TV op 9 november van start
Volgend artikelTROS-voorzitter opnieuw onder druk