Home Landelijke radio Geert Spillebeen wint Radio 1 publieksprijs tijdens WAF Awards 2006

Geert Spillebeen wint Radio 1 publieksprijs tijdens WAF Awards 2006

De Radio 1 Publieksprijs is dit jaar toegekend aan de Vlaamse radioreportage ‘De clochard: Moord als fait-divers’ van Geert Spillebeen voor de VRT. De prijzen werden uitgereikt tijdens de tweede editie van het Wereld Audio Festival (WAF) in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Het WAF is een initiatief van hoofdsponsor Radio 1 en stelt nieuwsradio centraal. Dat doet het WAF door vandaag een congres te organiseren voor makers van Nederlandstalige nieuwsradio.

Er werden workshops gegeven door radiomakers uit binnen- en buitenland. Radiomakers konden insturen voor de categorieën ‘Kort Nieuws’, ‘Sport’, ‘ Reportage’ en ‘Primeur’. Verder zijn de winnaars van de Radio 1 Publieksprijs en de Wereldomroep Aanmoedigingsprijs bekend gemaakt:

Categorie Kort Nieuws:

‘Redding op Canarias’ door Rop Zoutberg NOS/VRT

Categorie Sport:

‘De Pass’ van Steven Dalebout NOS Langs de Lijn

Categorie Primeur:

‘Drugsverduistering’ door Jeroen van Herwijnen (NCRV)

Categorie Reportage:

‘A Bosnian Christmas Carol’ van Jonathan Groubert (Radio Nederland Wereldomroep)

Radio 1 Publieksprijs:

‘De clochard: Moord als fait-divers’ van Geert Spillebeen (VRT)

Op de tweede plaats eindigde Femke de Walle van Omroep Fryslan (242 stemmen) en op de derde plaats Jeroen van Dommelen (228 stemmen).

Wereldomroep Aanmoedigingsprijs:

De Wereldomroep Aanmoedigingsprijs, voor inzenders onder de dertig jaar en/of minder dan vijf jaar in het vak, is toegekend aan:

‘Terug naar de Zuiderzee’ van Martijn Grimmius (KRO)