Home Landelijke radio RTL: RTL FM gaat niet verdwijnen, maar wordt overgenomen

RTL: RTL FM gaat niet verdwijnen, maar wordt overgenomen

RTL FM gaat niet verdwijnen. Dat schrijft RTL Nederland aan de Nederlandse programmaraden. “Onlangs hebben twee Programmaraden ten onrechte de radiozender RTL FM niet langer geadviseerd in haar conceptadvies, omdat men meende dat RTL FM haar uitzendingen zou gaan beëindigen”, zo staat in de brief. “Middels deze brief willen wij u informeren over de status van RTL FM.”

In de brief staat dat RTL Nederland inmiddels in een vergevorderd stadium is wat betreft het voortzetten van RTL FM door een nieuwe partij. “De uitzendingen van RTL FM komen dan in goede handen bij een ervaren partij, die vertrouwd is met de Nederlandse markt en die zich op radiogebied reeds heeft bewezen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat deze partij in staat is de luisteraars van RTL FM in de toekomst goed te blijven bedienen.” Om welke partij het gaat wordt niet genoemd.

Sky Radio maakt op dit moment de uitzendingen van RTL FM op de kabel en via internet. De uitzendingen komen vanuit de studio’s in Naarden. “Sky Radio biedt RTL FM facilitaire hulp aan in ruil voor commerciële zendtijd”, zo lichte een woordvoerster van de zender RadioFreak toe begin oktober.

Vorig artikelGeert Spillebeen wint Radio 1 publieksprijs tijdens WAF Awards 2006
Volgend artikelComponist Radio 1-tunes: publiek eerst boos over nieuwe tunes