Home Landelijke radio G4 radioproject van start onder de naam FunX

G4 radioproject van start onder de naam FunX

Eerder deze week melden wij al dat het G4 radioproject zaterdagochtend begonnen was met het maken van proefuitzendingen in de ether in Rotterdam onder de naam FunX. Vandaag is deze publieke omroep officieel gestart, om 18:00 uur zijn de proefuitzendingen in Rotterdam begonnen. Via de etherfrequentie 91.8 FM richt het station zich op stadsjongeren in de Maasstad.

Ondertussen bereidt FunX de edities voor de regio’s Den Haag, Amsterdam en Utrecht voor. Daarnaast is het station ook te beluisteren op internet

Vernieuwende muziek
FunX wil zich sterk maken voor Rotterdamse muziekculturen. “We willen een podium bieden voor vernieuwende muziek die nergens anders aan bod komt op de Nederlandse radio. Denk daarbij aan cross-over muziekstijlen afkomstig uit de hele wereld maar ook steeds vaker uit Nederland en Rotterdam.”

‘Welkom bij jezelf’
Met de start van het radiostation wordt ook een website gelanceerd met het motto “welkom bij jezelf”. Via www.funx.fm worden luisteraars de komende maanden opgeroepen mee te helpen met de opbouw van het radiostation. Op de website kunnen rapportcijfers worden gegeven aan vernieuwende muziekproducties uit Rotterdam en de wereld.

Etherfrequenties
FunX komt voort uit een intensieve samenwerking door de publieke stadsomroepen in de vier grote steden (SALTO, SLOR, Stadsomroep Den Haag en Omroep Utrecht). De Rotterdamse uitzendingen vallen onder verantwoordelijkheid van de SLOR. De Rotterdamse etherfrequentie 91.8 FM maakt deel uit van vier frequenties die in 2000 zijn gereserveerd door het kabinet. De Amsterdamse, Haagse en Utrechtse editie van FunX staan gepland voor begin 2003. De overige etherfrequenties kunnen operationeel worden na de herverdeling van de FM-radioband.

(Laate update: 05-08-2002, 19:30 uur)