Home Landelijke radio FunX nu ook in Utrecht

FunX nu ook in Utrecht

Het publieke radiostation FunX is gestart met uitzendingen in de regio Utrecht via de etherfrequentie 96.1 FM. FunX was al actief in de regio’s Amsterdam , Rotterdam en Den Haag.

Met de start in Utrecht is de opbouw van het uitzendgebied van FunX afgerond. De komende maanden zullen in iedere stad studiofaciliteiten in gebruik worden genomen, zodat iedere FunX-editie z’n eigen programmering kan krijgen. In Utrecht wordt de FunX-studio gevestigd in het Mediacentrum aan de Hengeveldstraat. Ook de regionale omroep Radio M verhuist vanuit Zeist naar dit Mediacentrum, waar nu al Omroep Utrecht en de regionale televisie zijn gevestigd. FunX Utrecht valt onder de verantwoordelijkheid van RTV Utrecht. Directeur Paul van der Lugt van RTV Utrecht: “De stadsjongeren zijn beweeglijker dan elke andere Nederlander. FunX moet dezelfde activiteit uitstralen als de jongeren zelf, dan zal het station ook in Utrecht snel populair kunnen worden.”

FunX is een samenwerkingsverband van de publieke omroepen van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De Utrechtse uitzendingen worden mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, de gemeente Utrecht en de provincie Utrecht.