Home Landelijke radio FunX laat Wilders-filmpje staan

FunX laat Wilders-filmpje staan


FunX laat de trailer voor een film waarin Geert Wilders in opdracht van de maffia door een stel eenden wordt vermoord gewoon online staan. De PVV stelde gisteravond kwamervragen over het filmpje op de website van Pezpaq TV. De website is onderdeel van FunX. Of de trailer een vervolg krijgt, heeft de zender nog niet besloten.

PVV-Kamerlid Martin Bosma van de PVV noemde het filmpje over zijn partijleider ronduit smakeloos. “Dat je entertainment maakt over de moord van zo iemand is walgelijk.”

FunX vindt dat het filmpje binnen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting valt. “Een parodie als deze vervult een functie. Het maakt een beladen onderwerp bespreekbaar. FunX realiseert zich dat niet iedereen het filmpje op dezelfde wijze zal waarderen. Echter, dat betekent niet dat FunX daarmee grenzen van het toelaatbare heeft overschreden.”

Pezpaq.tv maakt korte filmpjes van tv-fragmenten over bekende Nederlanders die op dat moment in de actualiteit staan. Het motto van Pezpaq luidt ‘Actuele zin en onzin. Tegen de haren in’. De filmpjes zijn bedoeld als satire en gericht op een jong publiek.