Home Landelijke radio Froukje de Both nieuwe dj op Radio 538

Froukje de Both nieuwe dj op Radio 538

Froukje de Both is vanaf aanstaande vrijdag 3 mei wekelijks te beluisteren op Radio 538. Elke vrijdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur presenteert zij samen met Niels Hoogland het radio-item Blind Fridate. Froukje draait sinds enkele maanden tijdens drive-in shows in het land en heeft daarmee al wat dj ervaring opgedaan. Froukje is nu onder andere bekend van de BNN tv serie Costa. Tijdens het radio-item Blind Fridate worden vrijgezellen in de studio uitgenodigd en wordt geprobeerd hem of haar aan een andere vrijgezel te koppelen op een blind date.
Met Froukje de Both haalt 538 een vrouw binnen tussen allemaal mannen. Volgens Programma Directeur Uunco Cerfontaine is dat een goede zaak. “In Amerika is dj een heel normaal beroep voor vrouwen en heb je ook echt hele goede vrouwelijke jocks, maar in Nederland zijn er maar weinig die het vak van dj uitoefenen. Toen ik hoorde dat Froukje als dj op drive-in shows werkte, vond ik dat erg stoer. Je staat daar toch maar even achter de draaitafels tussen het hossende publiek. Ze doet ook radiocommercials en heeft een mooie stem. Ik heb haar gebeld om eens te polsen of ze dj-en op de radio ook leuk zou vinden. Dat was een schot in de roos, want we waren het na vijf minuten al eens.
Het commerciële radiostation sluit niet uit dat Froukje nog meer programma’s zal gaan presenteren, aangezien ze toch wat meer vrouwen op de radio willen.