Volgens Frits Spits moet NPO 3FM goede mensen aantrekken om er weer bovenop te komen. “Er zijn eindeloos veel zenders tegenwoordig”, zegt hij in de Volkskrant. “Daarnaast heb je Spotify en oneindig veel podcasts. Jongeren zitten niet op 3FM, maar op TikTok. Daar kennen ze hun liedjes van. Ik denk dat het echt wel weer goed komt met die zender. Ze moeten vooral goede mensen aantrekken. Ik gun ze het allerbeste. Het is toch de plek waar ik ben begonnen.”

De presentator is nu op NPO Radio 1 te horen met zijn programma ‘De Taalstaat’. Dat wordt waarschijnlijk zijn laatste programma. “Dat lijkt me wel, ja. Ik wil in elk geval nooit programma’s maken die ik al heb gemaakt. Ik hou van nieuwe wegen. De wegen die achter me liggen waren prachtig, maar ik ken ze al. Mooier dan dit wordt het vast niet meer.”

Frits Spits (75) wil geen 80 jaar worden op de radio. “Nee. Je moet op tijd stoppen, ruim voor het moment waarop het z’n kwaliteit verliest.” En dus zal hij niet meer te horen zijn over vijf jaar. “Nee. Dan heb ik mijn kinderen, kleinkinderen, mijn vrienden en mijn boeken. En ik zal nog wel regelmatig iets schrijven.”

Foto: Stijn Ghijsen | KRO-NCRV

Vorig artikelRadio Veronica draait hele week 90’s muziek
Volgend artikelJan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte verlengen contract bij NPO Radio 2