Home Landelijke radio Friese jongerenzender wordt afgeblazen

Friese jongerenzender wordt afgeblazen

Er komt geen Friestalige radiozender voor jongeren van vijftien tot twintig jaar. Volgens adjunct-hoofdredacteur Rein Tolsma van Omrop Fryslân tegenover de Leeuwarder Courant is er onvoldoende zekerheid dat de Friese jongeren ook daadwerkelijk op zo’n zender zullen afstemmen. “Wij denken niet dat dat de toekosmt heeft”. De Friese omroep wilde zo’n zender starten.

Bureau Intomart heeft in opdracht van Omrop Fryslân de mogelijkheden onderzocht. In totaal zijn 180 mensen ondervraagd, hoofdzakelijk tussen de 15 en 35 jaar oud. Gebleken is, aldus Tolsma dat de meeste ondervraagde vijftien- tot twintigjarigen – de beoogde doelgroep – een Friestalige jongerenzender wel ziet zitten. Tegelijkertijd interesseert de jeugd zich in de praktijk meer voor andere media. Na die constatering besloot de directie de plannen niet verder uit te werken.

Een eventuele nieuwe jongerenzender, met als werktitel Radio F1, zou een veel vlotter imago moeten krijgen dan de Omrop, zei directeur Pim Gaanderse vorig jaar oktober nog. Bestaande Friese zenders als Freez FM en Waterstad FM richten zich ook op een jonger publiek, maar zijn niet Friestalig.

Vorig artikelREM-eiland wordt gesloopt
Volgend artikelLokale Omroep problematiek bij Twee Vandaag