Home Landelijke radio Radio 538 Frank Dane: “Radio 538 betaalt me niet de hoofdprijs”

Frank Dane: “Radio 538 betaalt me niet de hoofdprijs”

Frank Dane

Frank Dane krijgt niet ‘de hoofdprijs’ nu hij vanaf januari de ochtendshow gaat presenteren op Radio 538. Dat vertelt de dj in De Volkskrant. “Ik weet dat ik niet vanaf dag 1 even goed kan scoren. Iedereen bij Radio 538 ­accepteert dat. Ze hadden ook een dj van buiten kunnen kopen, iemand die zich heeft bewezen. Met mij nemen ze een risico, dus ze betalen me niet de hoofdprijs. Meer wil ik daar niet over zeggen, dat is privé.”

Dane zegt ‘vreemd genoeg’ geen druk te voelen in het opvolgen van Edwin Evers. “Ik ben al vanaf mijn 11de bezig, in het begin vanuit mijn zolderkamertje. Ik hoopte altijd al een ochtendshow te mogen maken. Nu heb ik de heilige graal, de Champions League van de Nederlandse radio.”

Werktijden

Frank stopt met het presenteren van RTL Boulevard, om zich volledig op zijn nieuwe ochtendshow te kunnen richten. Eerder werd al bekend dat de dj stopt met zijn vrijdagavondprogramma op Radio 538. Frank: “De laatste jaren had ik niet te ­klagen over mijn werktijden. Ik zeg weleens pesterig: als ik thuiskom van mijn werk, is de vaatwasser nog bezig. Het wordt nu hard werken, maar ik kijk ernaar uit.”

Foto: William Rutten