Home Landelijke radio Florent Luyckx algemeen directeur Q-music België en JOE FM

Florent Luyckx algemeen directeur Q-music België en JOE FM

Florent Luyckx start morgen als de nieuwe algemeen directeur van Qgroup België (Q-music België en JOE fm), de radiogroep van de Vlaamse mediamaatschappij. In deze functie zal Luyckx niet alleen verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse leiding, maar ook instaan voor het verder verstevigen van de marktpositie en het mee bepalen van de groeistrategie van de twee radiozenders. 

Florent Luyckx zit al meer dan 25 jaar in de entertainment- en radiowereld. Hij begon eind jaren 80 zijn carrière bij platenfirma Zomba records en werd in 1995 marketingdirecteur van het label. In 2003 stapte hij over naar de radio als coördinator van 3FM waar hij de initiator was Serious Request.

In 2009 werd hij CEO van reclamebureau Y&R Not Just Film maar keerde na twee jaar terug naar de radio. Vanaf 2011 werd hij directeur content van de 538 groep waar hij content-, dj- en programmaverantwoordelijke was van 538, SLAM!FM en Radio 10 Gold. Door bezuinigingen moest hij het bedrijf verlaten.

"Q-music is een fantastisch hitstation met een enorme community van luisteraars. Ik kijk er naar uit om samen met het huidige team mee te werken aan zo’n impactvol merk als Q. Ook JOE fm is de laatste jaren sterk in opmars, dus ik vind het heel spannend en een grote uitdaging om met deze twee mooie merken en stations in Vlaanderen aan de slag te gaan", aldus Luyckx.
Foto: William Rutten