Home Landelijke radio Flink aantal nieuwe radioprogramma’s bij de KRO

Flink aantal nieuwe radioprogramma’s bij de KRO

In het nieuwe seizoen brengt de KRO een groot aantal nieuwe radioprogramma’s. Vanaf september presenteert Frits Spits een nieuw programma met nieuwe cd’s, draait Ruud Hermans albums uit vijftig jaar popmuziek, gaat Jeanne Kooijmans een dagelijks lunchprogramma presenteren en komt Peter van Bruggen met een dagelijkse ochtendshow.

‘De Strepen van Spits’ met Frits Spits zal iedere zaterdag tussen 18:00 en 20:00 uur uitgezonden worden op Radio 2. “In het nieuwe programma heb ik de gelegenheid om muziek te draaien die ik in mijn dagelijkse programma onvoldoende kwijt kan”, zegt Spits. “Ik hoop dat ‘De Strepen van Spits’ uitgroeit tot een toonaangevend muziekprogramma, dat mensen op het spoor zet van nieuwe muziek. Want te veel muziek blijft nu te vaak ongehoord”. Spits blijft daarnaast ‘Tijd voor Twee’ presenteren.

Om 20:00 uur volgt dan ‘Classic Albums’ met Ruud Hermans. “In de afgelopen vijftig jaar zijn er duizenden lp’s en cd’s gemaakt, die we inmiddels als standaardalbums beschouwen. Wie heeft niet ‘Hotel California’ van de Eagles, ‘Sgt. Pepper’s’ van de Beatles of ‘Sign of the times’ van Prince in de kast staan? Ze komen allemaal langs in dit nieuwe programma”, zegt Hermans.

Op het nieuwe Radio 5 gaat Jeanne Kooijmans dagelijks het lunchprogramma tussen 12:00 en 14:00 uur maken. “Het wordt een gevarieerd tussen-de-middag-programma met veel muziek, een eigentijdse versie van het legendarische spel ‘Raden Maar’ en allerlei onderwerpen die zich dicht bij huis afspelen”, ligt Kooijmans toe. “Een programma met een vleugje weemoed, maar vooral veel gezelligheid. Je zult je er als luisteraar snel thuisvoelen!”.

Op de Concertzender/Radio 6 gaat Peter van Bruggen dagelijks tussen 07:00 en 09:00 uur het ochtendprogramma maken. Van Bruggen: “Ik draai muziek die past bij het ochtendgevoel van de luisteraars, afgewisseld met onder meer achtergrondinformatie over de gedraaide muziek en de headlines van het nieuws. De Concertzender/Radio 6 wordt een unieke zender met muziek die je elders niet hoort, een zender die bewust afwijkt van de gebaande paden, echter zonder ontoegankelijk te worden.”