Home Landelijke radio Evers heeft naar gevoel over interview met Erica Terpstra

Evers heeft naar gevoel over interview met Erica Terpstra


Edwin Evers heeft een naar gevoel overgehouden aan het interview dat hij gisteren had met Erica Terpstra. De voorzitter van NOC*NSF zat in zijn uitzending, maar had iets teveel gedronken. Daardoor kwam ze op sommige momenten maar amper uit haar woorden.

“Als ik dit vooraf had gemerkt, had ik het gesprek natuurlijk nooit door laten gaan”, reageert de dj van Radio 538. “Erica begon te praten en ik dacht: O, mijn god, hier is iets mis. En meteen daarna: hoe ga ik dit in vredesnaam oplossen. Het leed was immers al geschied.”

Evers koos er vervolgens voor een zo normaal mogelijk gesprek te voeren. “Geen moeilijke vragen, geen gedoe.” Hij koos er bewust voor haar niet door de mangel te halen. “Dat doe je niet, niet bij haar. Bovendien, ze was niet stomdronken of zoiets.”

Terpstra zelf trok gisteren het boetekleed al aan. “Ik geef ruiterlijk toe dat ik achteraf gezien mij niet goed genoeg gerealiseerd heb dat een glas wijn niet goed valt als je zo vermoeid bent als ik was. Ik had daarom dit interview toen niet moeten geven. Het was absoluut op zijn minst nogal dom!”