Eva Koreman heeft de radio altijd een mannenwereld genoemd en dat doet ze nog steeds. Al stelt ze vandaag in NRC dat de radiowereld diverser geworden is sinds ze er onderdeel vanuit maakt. Maar, zegt de 3FM-dj: “de meeste leidinggevenden zijn man, en de ether wordt nog steeds gedomineerd door mannen. Radio 538? Nul vrouwelijke dj’s. SlamFM? Nul. Bij Veronica zitten nu sinds kórt twee vrouwen.”

Recent hoorde Eva naar eigen zeggen iemand hardop vertellen: ‘je moet ook niet twee vrouwen achter elkaar programmeren’. “Zouden we óóit zeggen: het gaat niet zo goed daar, omdat er alleen maar mannen te horen zijn?”, zegt de dj van 3FM in de krant.

Eva benadrukt dat ze de positie van vrouwen in de radiowereld wel beter vindt geworden. “Een luisteraar zei een keer bij Qmusic in de nacht: ‘Je bent een schande voor het vrouwelijke volk, je hoort niet thuis op de radio als vrouw’. Dit is een extreem voorbeeld, maar ik merk dat dit soort dingen veranderen, juist omdát er nu meer vrouwelijke dj’s zijn. En ik merk ook dat dingen de afgelopen jaren steeds beter bespreekbaar worden.”

Foto: Nathan Reinds | NPO 3FM