Home Landelijke radio Ester Naomi Perquin in de nacht op Radio 1

Ester Naomi Perquin in de nacht op Radio 1

Ester Naomi Perquin presenteert vanaf volgende week één keer per week het nachtprogramma 'Nooit Meer Slapen' op Radio 1. Het cultuurprogramma van de VPRO, dat sinds ruim een jaar elke werkdag te horen is, wordt gepresenteerd door  Pieter van der Wielen. Perquin neemt nu de vrijdagnacht, van 0:30 tot 2:00 uur over.

Perquin is geboren in 1980 in Zierikzee en woont sinds haar dertiende in Rotterdam. . Ze werkte vier jaar als gevangenisbewaarder om haar studie aan de Schrijversvakschool te kunnen betalen en werkt nu als dichter. In 2007 debuteerde ze met de dichtbundel 'Servetten' halfstok, twee jaar later volgde 'Namens de ander' en in 2012 kwam 'Celinspecties' uit. Vorig jaar debuteerde ze als prozaschrijver met de verhalenbundel 'Binnenkort in dit theater'. Daarnaast was Perquin van 2011 tot 2013 de Stadsdichter van Rotterdam en heeft ze een column in NRC Handelsblad.

Ze heeft geen ervaring als radiopresentator, maar ziet niet op tegen haar debuut. "Ik ben hooguit bang dat ik mijn microfoon in een glas water laat vallen want ik ben nogal onhandig. De luisteraars stel ik mij voor als sympathieke, begripvolle mensen die alvast de aardappels voor morgen schillen of sokken zitten te stoppen. Misschien zitten er ook een paar taxichauffeurs bij, dat hoop ik."

Vorig artikel3FM-dj Domien Verschuuren maakt radio vanuit studentenkamer
Volgend artikelStalker Ruud de Wild moet zich een jaar laten opnemen