Home Landelijke radio Erik-Jan Rosendahl opgepakt na item op Radio Veronica

Erik-Jan Rosendahl opgepakt na item op Radio Veronica

Erik-Jan Rosendahl is vanochtend aangehouden na het vernielen van een autoruit. De sidekick van ochtend-dj Rick van Velthuysen (Radio Veronica) ging naar Gouda na een bericht dat een groepje jongeren uit Gouda een boete hebben gekregen van slechts 90 euro, omdat ze stenen gooiden naar een politieauto. De politie vond dat het slechts baldadigheid was.

"Omdat niemand hem te woord wilde staan in Gouda, besloot hij om dan maar zelf op de welbekende ‘ludieke wijze’ te testen, waar ze in Gouda nog wel voor uit de bedrijfskantine komen", zo meldt Rick van Velthuysen. Erik-Jan deed in de uitzending net of hij een autoruit van een politieauto intikte, maar dat bleek in scène gezet.

Volgens de politie had Erik-Jan uit een container een portier van een sloopauto gehaald en vernield. De verslaggever rende hierna weg en wekte in de uitzending de indruk dat agenten gelaten toekeken. Agenten hebben hem echter achtervolgd en aangehouden op verdenking van vernieling en opruiing. Van de vernieling van het portier is door de eigenaar aangifte gedaan.

De sidekick zit nog steeds vast op het politiebureau. Justitie en politie onderzoeken in hoeverre de kosten van de politie-inzet verhaald kunnen worden.