Home Landelijke radio Speciale eindexamen-updates op 3FM

Speciale eindexamen-updates op 3FM

3FM heeft vanaf maandag extra aandacht voor de eindexamens. Op examendagen van 18 mei tot en met 3 juni zijn eindexamen-updates te horen in de nieuwsbulletins van 3FM NOS Headlines, samengesteld door een speciale eindexamenredactie van het 3FM-programma Bring it on! (NCRV). 

De 3FM eindexamen-updates zijn te horen op examendagen om 08:00, 13:00 en 18:00 uur. In de updates zijn reacties te horen van leerlingen, docenten en het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) op de examens van de dag. 

Tijdens de examenperiode richt Bring it On! een speciale eindexamenredactie in. Een team van verslaggevers op locatie wacht na ieder examen leerlingen op buiten de examenzaal voor de eerste reacties. De eindexamenklachtenlijn van het LAKS voegt zich bij de redactie om de duizenden telefoontjes te beantwoorden. Staatssecretaris van onderwijs Van Bijsterveld komt ook een dagje de telefoon opnemen.

De presentatie van de eindexamen-updates is in handen van Merel Uffing. In 1997 coördineerde Merel voor het eerst de eindexamenklachtenlijn van het LAKS. Sindsdien is zij ieder jaar nauw betrokken bij de eindexamens.