Home Landelijke radio Robert Jensen vanaf augustus in de ochtend op Radio Veronica

Robert Jensen vanaf augustus in de ochtend op Radio Veronica

Robert Jensen gaat vanaf 2 augustus de ochtendshow presenteren op Radio Veronica. Hij zal op werkdagen samen met Jan Paparazzi tussen 06:00 en 09:00 uur te horen zijn. Met de komst van Jensen stopt Rick van Velthuysen met zijn ochtendshow Mogguh Rick, die hij sinds februari 2009 presenteerde. Wat hij vanaf augustus gaat doen is nog niet bekend.

In november gaf Robert Jensen, die de afgelopen jaren enkel televisie maakte, weer aan terug te keren op de radio. Het was enkel onduidelijk bij welke zender dat dan zou gebeuren. Het gerucht dat het om Radio 538 zou gaan werd destijds snel ontkracht, waarna het weer stil werd. Begin 2006 was Jensen voor het laatst op de radio te horen, dat was bij Yorin FM.

“Het is fantastisch om na vijf jaar weer terug te keren op de radio. Natuurlijk ga ik met Jan de dingen doen waar de fans ons van kennen. Maar ik heb de afgelopen jaren veel nieuwe energie en frisse ideeën opgedaan met radio, televisie en internet wereldwijd en wil met die inspiratie een onderscheidende ochtendshow gaan maken. Radio Veronica is natuurlijk het radiostation waar mijn roots liggen. Het is prachtig dat ik daar samen met Jan weer echte radio kan gaan maken, met de muziek die bij mij past”, aldus Robert Jensen.

Uunco Cerfontaine, Programmadirecteur Radio Veronica: “Veel programmadirecteuren bij de Nederlandse radio vinden Jensen een onvoorspelbaar en ongeleid projectiel en willen daarom niet met hem werken. Ik denk dat dit hem juist zo creatief maakt en dat heb je wel nodig om nog op te vallen in de overvolle ochtendmarkt op de radio in Nederland. Daarom ben ik blij dat Robert Jensen vanaf augustus te horen is bij Veronica.”