Home Landelijke radio Erik de Zwart wil zijn dj’s niet in ’50 Jaar 3FM’

Erik de Zwart wil zijn dj’s niet in ’50 Jaar 3FM’

Erik de Zwart

De dj’s van Radio Veronica mogen niet aanschuiven bij ’50 Jaar 3FM’, de serie van Arjan Snijders op KX Radio, waar de afgelopen maanden veel bekende radiomakers te gast waren. “Erik de Zwart wil niet dat zijn jocks in een serie over 3FM verschijnen”, zei Snijders vanavond op KX Radio. Snijders wilde onder meer Rick van Velthuysen uitnodigen, maar dat verzoek werd afgewezen.

“Ik begrijp Erik wel. Hij is gewoon een hele goede, slimme, commerciële baas. Hij is beroepsmatig boos vanwege zijn baan bij Radio Veronica”, zei Sander de Heer, die vanavond te gast was in ’50 Jaar 3FM’. Ruud de Wild, die ook te gast was, reageerde: “Hoe kun je zo fanatiek boos zijn? Erik is toch ook vrienden met Paul van der Lugt? Dat was ook Poetin en Obama.”

De dj’s van Radio Veronica mochten in oktober vorig jaar ook niet naar het 50-jarig jubileum van 3FM. “We doen niet mee aan een commerciële reclamecampagne van onze concurrent”, zei De Zwart toen.

Begin 2015 moest Martijn Muijs al stoppen met zijn programma op KX Radio. De nevenactiviteit bij de publieke omroep vond De Zwart niet passen bij Muijs’ werk voor Radio Veronica.

“Erik, kom nou toch gewoon!”, besloot Snijders.