Home Landelijke radio Erik de Zwart start platenmaatschappij

Erik de Zwart start platenmaatschappij

Erik de Zwart begint samen met zakenpartner Pim van der Kolk een nieuwe platenmaatschappij onder de naam 21st Century Music. "We hebben het er al tijden over, maar het kwam er steeds maar niet van", zegt Van der Kolk. "Bovendien kan het ook nu pas omdat Erik niet meer op de radio zit." De Zwart was lang directeur van Radio 538 en later Noordzee FM.
Van der Kolk heeft vertrouwen in het project, hoewel grote platenmaatschappijen als Universal Music en Sony BMG juist afslanken. "We houden de kosten laag, we nemen weinig personeel aan en de promotie doe ik zelf. En natuurlijk zijn de contracten met de artiesten anders dan vroeger."
Het kersverse bedrijf heeft al drie nieuwe artiesten gecontracteerd, die binnenkort met een album komen. Het zijn zangeres Joyce, de act Parson Brown en Rachid, die wel de Marokkaanse Frans Bauer wordt genoemd. De artiesten treden allen op tijdens de lancering van het label op 7 april in het Amsterdamse Hotel Arena. Oud-collega en vriend Ruud de Wild praat de avond aan elkaar.

Vorig artikelRegionale omroepen blij met luistercijfers
Volgend artikelKink FM dit weekend vanaf Paaspop