Home Landelijke radio Erik de Zwart: “Niels Hoogland had een onuitvoerbare opdracht”

Erik de Zwart: “Niels Hoogland had een onuitvoerbare opdracht”

Erik de Zwart zegt in De Telegraaf dat Niels Hoogland een onuitvoerbare opdracht had toen hij station director van Radio Veronica was. "Hij moest verjongen en dat is bijna onmogelijk als je van de overheid nauwelijks recente muziek mag draaien. Aan onze frequentie zitten strenge voorwaarden. Belachelijk, maar dat is nu eenmaal zo."

De belangrijkste voor Erik de Zwart is nu: "De luisteraars moeten weer thuiskomen op Radio Veronica. De luistercijfers zijn niet best, er is werk aan de winkel. We gaan op eigentijdse wijze terug naar de wortels van het oude Veronica, rebels en eigenwijs. Zo willen we de Roepie Roepie Vogel ook op social media inzetten."

Radio Veronica moet weer een stoere zender voor mannen én vrouwen worden. "Met de beste hits uit '80's en '90's en een knipoog naar de zero's, maar ook naar de '70's. Muziek die mensen tussen de 30 en 55 jaar kunnen meezingen, -fluiten of -neuriën, in een sfeer die daarbij past. Ook dankzij onze deejays, zoals Jeroen van Inkel, Patrick Kicken, Rick van Velthuysen en Ben Liebrand." De playlist van Radio Veronica is sinds zijn aanstelling aangepast, het aantal nummers is de afgelopen weken bijna verdubbeld. 

Tijdens de avonduren komt er meer ruimte voor Nederlandse pop en rock. Inclusief optredens: muziek maar ook stand-up comedy. "Er is zoveel creativiteit in Nederland. In de geest van Countdown Café."

Volgens Adformatie moet De Zwart het station verkoopklaar maken.