Home Landelijke radio Jan Paparazzi: “Nederlandstalige volksmuziek ondergeschoven kindje op de radio”

Jan Paparazzi: “Nederlandstalige volksmuziek ondergeschoven kindje op de radio”

Jan Paparazzi vindt Nederlandstalige volksmuziek een ondergeschoven kindje op de Nederlandse radio. Dit zegt de Sterren.nl Radio-dj in Panorama: "Het is toch heel raar dat er zes publieke zenders zijn, en dat er op niet één station, al is het maar een uurtje, Nederlandstalig wordt gedraaid? Je hebt jazz, pop, dance, noem allemaal maar op, maar nergens Nederlandstalige volksmuziek. Terwijl er ontzettende vraag naar is. Kijk maar naar de Trosmuziekfeesten op het plein. Daar staan 10.000 tot 15.000 man te genieten van die muziek.”

Hij vindt dat zenders zoals 100% NL hier geen aandacht aanbesteden: "Die draaien alleen maar Jan Smit, Gerard Joling en dan weer BLØF. Je hoort toch nooit Marianne Weber, de Zangeres Zonder Naam of Henk Bernard? Dat soort artiesten heeft gewoon gouden platen aan de muur hangen, maar ze worden nergens gedraaid." De dj is dan ook blij dat het de bedoeling is dat Sterren.nl Radio in 2015 via DAB+ te ontvangen is in heel Nederland.

De dj vindt dat hij heemaal op zijn plaats zit bij de zender: "Nederlandstalige muziek is toch iets waar ik me al heel lang mee bezig houd. Daar weet ik veel van en daar ligt mijn passie. Ik ben ook begonnen bij Holland FM en zo is die liefde gegroeid. Ik heb wel andere dingen gedaan, maar Nederlandstalige muziek heeft altijd een grote plek bij mij ingenomen."

Paparazzi heeft hier een heel andere rol dan in zijn tijd met Robert Jensen. Over de Jan Paparazzi van Telefoonterreur zegt hij: "Die bestaat niet meer, nee. Ik heb lang radio gemaakt met Robert Jensen met veel bijzondere items, maar dat is allemaal vroeger. Dat doe ik niet meer."