Erik de Zwart heeft een online online streaming platform opgericht met alles over treinen: 24Trains.tv. De dienst is in meer dan 160 landen te zien in het Nederlands, Duits en Engels.

24Trains.tv biedt treinliefhebbers video’s, reisverslagen, documentaires, tutorials, magazines en boeken over treinen en modeltreinen op één plek. Het aanbod wordt volgens erik continu uitgebreid. Dit zal gebeuren met content van externe treinliefhebbers, maar ook met eigen producties. Het is dan ook een platform voor en door treinliefhebbers.

De dienst noemt zich uniek doordat het videostreaming combineert met het streamen van magazines en boeken. Zelf noemen ze het een combinatie tussen Netflix en Blendle. Erik de Zwart:
“24Trains.tv is een idee dat ik gekregen heb tijdens een van mijn treinreizen. Breng alle info over treinen bij elkaar en maak die online beschikbaar op één plek. Het ontwikkelen van het platform heeft enkele jaren geduurd, maar biedt natuurlijk ook mogelijkheden voor andere niche kanalen in de toekomst. Maar voor nu ligt de focus op treinen. Het is toch fantastisch om voor de tweede keer in je leven van je hobby je werk te kunnen maken.”

Foto: Jos Klijn